87 schilderijen. De expositie.

Vanavond kunt u naar de tweede avond van mijn expositie komen. Het is een overzicht van het werk dat ik tussen 2009 en nu (2015) heb gemaakt. In mijn atelier staan nog 27 schilderijen. In mijn huis nog eens 8. In de kelder 13. Bij Lotte’s ouders op zolder 5. Een aantal van jullie hebben er ook eentje. Laten we zeggen 150 in totaal. Dat is mijn oeuvre.

Ik ga niet meer naar de Gamma om nieuwe latten te kopen, of naar de stoffenwinkel om nieuwe doeken te halen, geen kringlopen of bouwterreinen meer afspeuren naar grote planken, het is goed zo. Dit is de roulatie, dit is presenteerbaar in één ruimte (met moeite) en dit is een omvang die ik overzie. Het is een zoektocht naar vorm en kleur zoals al het schilderen dat is, waarin elk doek op zichzelf een gedicht moet vormen en uiteindelijk in een bundel terecht mag waar ik achter kan staan. Overschilderen tot het klaar is, esthetische eindconclusies. Bent u zelf ook zo’n visueel wonderkind, of nieuwsgierige minnaar, kom kijken.

Met de voorstellingen op het doek bedoel ik niets filosofisch of maatschappelijk betrokkens (vertel me maar wanneer dat per ongeluk is gelukt), het is een formele vormenstudie die ik wil perfectioneren, zo snel mogelijk, al duurt het met die haast alsnog jaren. Ja, waarom ik schilder, waarom ik nu exposeer, dat is filosofisch. Existentieel. Dat hele drama. Vindt u dat ook super interessant? Lees de myte van sysifus (Camus, 1942), vooral het eerste deel en alles daarna, en kom dan rond acht uur langs. Lang leve het absurde!

3-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s