Joe en het Einde

6

Aan tafel moest Joe denken aan een ander schilderij, een van de weinige die hij eerder had gezien, hij wist niet meer waar, ook niet dat het ‘de aardappeleters’ heette, maar het tafereel in het Berghof had er iets van weg, vond hij. De halfzuster schepte hem met tegenzin een tweede portie op, en Hitler brak zijn hoofd over zijn gast Joe, wat moest hij met hem? Hij kon hem laten logeren, maar dan? Wat zou er de volgende dag gebeuren? En wat als Hitler weer naar Berlijn moet, naar zijn bunkertje, om de wereld te verschonen, wat dan? Tja.

Joe lag op de bank en Hitler met zijn halfzuster in bed en deze vrouw probeerde Hitler te overtuigen dat Joe naar een kamp moest want zij had wel gezien wat er allemaal aan hem mankeerde. De führer was ook maar een mens, dat gaf niets, maar hij kon niet plots erbarmelijk worden aangaande zo’n verderfelijk schepsel. Hitler wilde kwaad worden, maar voelde haar hand op zijn hart, en bedaarde. Ze vielen in slaap.

Ondertussen was Joe nog wakker. De hond lag iets verderop en snoof onrustig. Waarom kan dat beest niet rustig slapen als een normaal dier? Waarom moest het zo verschrikkelijk dom zijn? Nog een uur ging voorbij en Joe werd krankzinnig. Voor de hond het doorhad, normaal rook hij een jood op een land afstand, voelde hij twee blanke negerhanden om zijn hondenkeel, en Joe kneep hem langzaam dood. Een kort gejank kwam nog uit zijn mond, maar Hitler en halfzuster sliepen door, en even daarna kon ook Joe eindelijk de slaap vatten.

Hitler kwam in de ochtend volledig aangekleed en opgemaakt de trap af en zette nog voor het ontbijt Wagner op. Hij hield zijn ogen een paar tellen dicht, knikte vriendelijk naar Joe, liep naar zijn hond om het te aaien en te zien dat het een lijk was.

EINDE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s